mayo 4, 2014

LA CURSA

La ruta Rosa del Nord segueix un itinerari de muntanya que entra a Sant Julià de Lòria (Andorra) per Mas d’Alins, després de travessar la comarca de l’Alt Urgell (Catalunya).

Aquest recorregut va ser transitat per milers de persones perseguides per ideologies totalitàries durant la Guerra Civil espanyola (1936-39) i la Segona Guerra Mundial (1942-1945). Aquestes ideologies van imposar el terror sobre un bon nombre de persones que es van veure obligades a fugir de nit, travessant rius i muntanyes, per recuperar la llibertat que els era negada als seus països d’origen. Els fugitius anaven normalment amb poca roba, mal calçats, poc menjar, passant fred i cansament extrems.

Per a més informació sobrel la història del camí i d’algunes expedicions, consulteu el web pallerols-andorra.org

Definició de la cursa

D’acord amb aquestes experiències d’extrema duresa i persecució, la Rosa del Nord és una marxa nocturna, hivernal i en autosuficiència, és a dir, sense avituallaments, però hi han controls de pas. Tindrà dues modalitats: la Cursa i la Caminada popular nocturna.

La Cursa i la Caminada tenen un recorregut total de 22 km i  1.600 m+.  La cota màxima és de 1.570m i la mínima de 780m.

la Caminada Tindrà lloc  el 26 de Novembre de 2022. L’inici és Golf Aravell  i el final a la Plaça. de Calonge – Sant Antoni, de Sant Julià de Lòria (al costat del Pavelló Poliesportiu) + info:

https://www.pallerols-andorra.org/evento.asp?idioma=es&ART_ID=911

La cursa es fa en format bianual.

La Rosa del Nord es basa en l’eco responsabilitat. No llençar res a terra, utilitzar els contenidors que hi ha a disposició, respectar la flora i la fauna, seguir estrictament el recorregut marcat sense utilitzar dreceres. El marcatge del recorregut, efectuat a peu i visible amb il · luminació elèctrica, es recollirà el mateix dia que finalitzi la prova. La neteja del recorregut es farà just després de l’últim participant.